Sista veckan i april

Ny vecka! Ny månad! Ny människa som sitter och skriver här. Okej inte riktigt men det känns som att maj kommer vara min månad. Men innan vi vänder blad tar vi en titt på vad jag gjorde förra veckan. 

 photo P5020039_zpsrwduhdkl.jpg

Veckans känsla Allt från stress till lättnad till ångest till lycka. Jag har lämnat in kandin och jag kände på mig att det här skulle hända när jag lämnat in den: att jag bara sitter där vid skrivbordet, stirrar på den långa listan av saker att göra och bara känner "jag vill inte". Vill ingenting och ändå allting. Vill vara kreativ. Vill klä mig i fina kläder, vill skriva smarta saker och hänga med alla och laga god mat men samtidigt kan jag bara inte resa mig från den där stolen. 

Men det går nog över. Redan i dag känns det lite bättre. Hade ett par timmars ångest när jag bara satt i soffan och stirrade rakt fram och försökte få trycket över bröstet att lätta och så gjorde jag det bara. Reste mig. Klädde på mig. Gick ut. Ibland måste jag låta ångestkänslorna ta utrymme, ibland måste jag skaka bort dem. Ibland går det inte. Men i dag lyckades det. 

 photo P4240007_zpsk3ux6wco.jpg

 photo 2017-04-21 10.56.15 1_zpscvgymf8f.jpgVeckans mat Har ätit mycket sallad. Med halloumi, riven pumpa, rödbetor, rostade kikärtor, sparris... Och en grönsaksgratäng! Och lasagne. Det var en bra matvecka. 

Veckans jobb Jobbade fyra dagar den här veckan. Helgjobbet var kanske inte det roligaste men det gick. Det var faktiskt skönt att inte festa på valborg utan att bara gå hem och lägga sig efter jobbet. 

 photo P5020042_zpsoygnktjk.jpg

 photo P4270011_zps13porvfx.jpgVeckans häng Hängde mest med min syster Linda som hälsade på. När jag inte jobbade hann vi med ett Ikeabesök, vi planterade örter och sallad och citron och solrosor åt mig och åt långa frukostar. Och så fixade hon sånt jag inte orkat göra, typ rengöra köksventilen (usch) och skruva upp en lampa i sovrummet. Jag låg och tittade på i sängen så länge hehe. Hur som helst är det sjukt skönt och trevligt att vi kommer överens så bra nuförtiden. När vi var tonåringar bråkade vi ca hela tiden om allt man kunde bråka om. Minns fortfarande när vi kramades för första gången på flera år :''') Nu kramas vi hela tiden. Kramar är bäst.

Veckans godaste Chiapudding med banan och gurkmeja. Har ätit det ca varje dag. Har unnat mig några jordgubbar också fast de är svindyra just nu. Smakar inte riktigt lika gott som när jag var liten och satt på balkongen och rensade tiotals liter tills fingrarna var röda men nästan.

 photo 2017-04-23 12.40.29 1_zpsy8pp4yqx.jpg

 photo Namnlost-1_zpspdbkl8ko.jpg

Veckans roligaste Förra helgen träffade jag Louise och Evelina för tjejhäng. Efter ett tag anslöt sig Oliver och vi fick vi lust att dansa. Så det blev en spontan kväll på Kaiku. Var lagom mör dagen efter och hade träningsvärk på konstiga ställen på kroppen. 

Veckans serie Är pinsamt besatt av SKAM. I går på första maj picknicken fick jag typ hjärtklappning när jag började berätta om hur insatt jag är i alla teorier om Even och Mikael. Borde chilla lite nu känner jag. Som Linda sa: "Jag har för mycket att göra för att bry mig sådär mycket om påhittade personers liv". Ehm. 

Den här veckan är det första majveckan. Ska bokklubba, jobba två dagar, fixa en portfolio (sista kursen i skolan!!), promenera mycket, sy om kläder som inte passar längre och lägga undan vinterjackor och vinterskor. Det kan inte snöa mer nu. Det får inte. Det är ju maj. Fattar ni? Det är MAJ. Snart sommar. 

Malin Öhman
Publicerad 02.05.2017 kl. 17:25

Veckans lista

 photo 2017-03-26 02.23.23 1_zps2nznwulj.jpg

Så gick en vecka igen. Det är söndag, klockan är snart fem (!!) och jag har ungefär bara ätit frukost i dag. Men can you blame me, jag menar, kolla på min frukost. Fröknäcke med världens godaste hummus (ska dela med mig av receptet sen!), choklad-bananmuffins, bovetegröt med mango och blåbär och chokladte. Satt i soffan och mumsade på detta i flera timmar medan jag läste lite och såg på dåliga tv-program. Sånt måste man få göra ibland också. Speciellt efter en hektisk vecka. 

 photo P3230110_zpstreimmvr.jpg

Veckans kläder Jag har invigit vårjackesäsongen den här veckan. Totalt bojkottat tunga vinterjackor trots lite snö och blåsigt väder mellan solskenen. Nästa helg blir det dock vinterjacka som gäller igen, då åker jag och Oliver på en weekend till Island och jag gissar att vädret inte är lika vårigt som här. Blir nog kängor, stickade tröjor och mössa igen. Och baddräkt också. Så det väger ju upp lite.

Veckans film På torsdag såg jag Beauty and the beast på bio. WOW säger jag bara. Älskade den här filmen när jag var liten, har sett den en miljon gånger och det var som att se den tecknade versionen, bara hundra gånger MER. Den var en bättre version av den tecknade filmen. Håller inte alls med Sandra Beijer att filmen var lite småpinsam. Älskar när det är lite cheesy. Det är ju det som är grejen med Disneyfilmer, det ska vara lite puttinuttigt och romantiskt. Jag gillade det. Bäst var när Belle rider iväg från slottet och Odjuret sjunger "Evermore". Har inte haft sån gåshud på länge.

 photo P3240132_zpsukeket4u.jpg

Veckans jobb Hur gick det med kandijobbet den här veckan då? Sådär om jag ska vara ärlig. Kom fram en bit och hade mycket ångest över den antågande deadlinen. Ett ord i taget nu. 

Veckans löfte var ju att röra på mig mer. Ehm. Kan inte påstå att jag har yogat. Eller tagit promenader. Men jag har gått väldigt mycket så höll ju nästan löftet? Nästa veckas löfte är: Skriva på kandin varje dag. Gör andningsövningarna varje dag. 

Veckans läsning Började läsa lite av Bildhuggarens dotter. 

 photo 2_zpslst1mtba.jpg

 photo Namnlost-1_zpsosvr1fwe.jpg

Veckans roligaste Bokklubben blev inbjuden till Tove Janssons ateljé på pressträff och det var så spännande och lite overkligt att gå omkring i lägenheten, vila ögonen på alla hundratals böcker och smutta på hallonsaft medan jag föreställde mig hur Tove har gått omkring där med en kaffekopp i handen och blickat ut över takåsarna. 

Veckans häng Hade bokklubbsträff och hängde också med Alexandra i går. Satt i flera timmar och pratade om sex, relationer och tvättmaskiner. Det sista samtalsämnet var kanske inte det mest spännande vi någonsin pratat om.

Veckans godaste MANGO. Har ätit sjukt mycket mango den här veckan. Och El Tucan med ingefära från Jungle juice har fått mig att orka med jobbet. Så gott.

Veckans känsla Panik och oro blandat med bubblig och förväntansfull. Försöker leva i nuet och inte vara så orolig hela tiden. Allt ordnar sig ändå alltid.

Malin Öhman
Publicerad 24.03.2017 kl. 19:57

Malin Öhman 23 Helsingfors

Gillar böcker, att skriva, matlagning, inredning, biobesök, att bokklubba, att spela piano, långa pratstunder och att sörpla på te med pepparmintsmak. 

Jag studerar journalistik och litteratur och jobbar som layoutjournalist. 

I den här bloggen delar jag med mig av färgklickarna i min vardag. 

malinohman1@gmail.com