Månadens lista: januari

Januari var som januari brukar. Någon sorts landning i nuet och försök att styra upp livet. Har tagit det lugnt och verkligen njutit av att ha mindre hektiskt schema. Har haft tid att känna efter och tänka, läsa och skriva eller att bara yoga mitt i dagen eller stirra på havet eller luncha med vänner i flera timmar. 

 

Månadens mat 

Har varit lite allätare i januari som omväxling. Ätit både kött och mjölk och veganskt och en massa apelsiner. Och en fastlagsbulle en trött lördagsmorgon på nästan folktomt Fazer. Och jag har mått riktigt bra ändå. Upptäckte att kålrabbi är min nya favoritgrönsak, Naughty burger är bäst dagen efter-mat, Hokus salmon teriyaki är gudomlig och Piece n' loves pizzor är mediokra. 

Månadens sinnesstämning

Förvirrad, arg, ledsen och jävligt glad ibland. Orolig men säker. 

Månadens jobb 

Har haft mindre skola än vanligt så en stor del av tiden har jag klippt Märta Tikkanen-projektet som Århundradets bokklubb filmade i november. Skrivit en del också och fått in en bra rutin. 

En sak som gjorde mig glad 

När jag fick höra att jag har ett glow över mig och "galen utstrålning". Gick hem med världens största och töntigaste leende på läpparna. Och kände att ja det stämmer faktiskt. 

Månadens film

Januari har bjudit på så fina filmupplevelser. Call me by your name som jag bloggade om här är definitivt den starkaste. Har sett den tre gånger och det känns som att hjärtat ska slitas ut ur bröstet varje gång. 

Älskade också Sameblod. Så hemsk och vacker film. Sorglig och vällavvägd. 

Månadens läsning

Jag har börjat läsa Call me by your name av André Aciman och hittills är den om möjligt bättre än filmen. 

Har också läst Rafael Donners Människan är ett känsligt djur och Linda Boström Knausgårds Helioskatastrofen. Mer om dem på Århundradets bokklubb i februari. 

Månadens serie 

Har följt Bron och Farmen slaviskt. Har sånt hatkärleksförhållande till Farmen. Så knäppt program med hög provokationsfaktor men ändå underhållande. 

Månadens ljudböcker

Håller på att lyssna på Sally Rooneys Samtal med vänner och på Fredrik Backmans Björnstad. Gillar den första väldigt mycket, den andra har inte fastnat ännu men återkommer med utförligare recension senare. 

Månadens minne 

När jag drack för mycket vin och prosecco och dansade på Siltanen och hade sleepover med Evelina. Kände mig ung, dum och farlig. Tänker ta med den känslan in i februari.

Februari

Just nu känns februari väldigt välkommen. Parterapi, Axels 25-årsfest, långhelg i Vörå. Tänker äta bra och hänga med alla som får mig att må bra.

06.02.2018 kl. 16:05

 

Malin Öhman

kontakt: malinohman1@gmail.com