Vår

Hejsan. Mitt minneskort till kameran gick sönder i början av veckan så jag tänkte att jag visar er sånt som fastnat på bild med mobilkameran på senaste tiden. 

 photo 5_zpskotglytu.jpg

En kväll invigde vi lägenheten (trots att allt inte är klart än) med kompisarna och vi var såklart tvungna att ta ett nattdopp också. Har man en pool i huset så har man. Louise och jag satt mest och skrattade på en bänk och gömde oss i hissen, Oliver och Axel stod för simmandet.

  photo 2017-03-17 10.38.01 1_zpsy8qinyrf.jpg

I torsdags kom mamma hit och hälsade på. Vi gick på stan tillsammans ett par timmar och jag blev lite bortskämd sådär som en kan bli när en har en har en generös och omtänksam mamma. Sen blev det middag hemma hos oss och ett par pingismatcher i källaren på kvällen. 

Jag förvandlas till en stor bebis när jag ska spela spel jag inte kan/är bra på/inte har testat. Pingis är kanske inte min starka sida (okej jag har spelat det kanske tre gånger i mitt liv) så jag var rätt så motvillig när Oliver och mamma ville spela. Men det var ju kul när jag slutade slå bollen upp i taket. Konstigt personlighetsdrag det där, att vara så motig till nya grejer. 

 photo 4_zpsdrfwiv4a.jpg

 photo 3_zpsikdmwpds.jpg

Det är vår nu, om någon råkat missa det. Varmt ute. Varmt inne. Solsken i lägenheten hela dagen. Och jag går mest omkring och fotograferar allt och ooar och aaaar över hur fint det börjar se ut här. Lovar att jag ska visa allt!

 photo 2_zpspo9urtru.jpg

 photo 2017-03-18 03.37.00 1_zpsa8cnao7g.jpg

 photo 1_zpsnjtdx5gq.jpg

I dag efter att vi suttit i soffan och degat, alltså ätit frukost och sett på Feud (bästa serien just nu. Älskar 60-tal. Älskar hollywood. Älskar scenografin. Storyn. Har alltid varit sjukt fascinerad av Crawford. Se den!) i några timmar drog jag på mig mina sprillans nya sneakers och jacka och så gick vi till stan. Det var Olivers tur att uppdatera garderoben lite. Han fick sig ett par croppade jeans och en randig tröja och hade han haft en läderjacka i mc-modell hade han sett ut som en bad boy i en high school movie som alla tjejer i hemlighet vill ha. 

Det var så varmt i dag att jag var tvungen att ta av min stickade tröja som jag hade utanpå den tunna polon. Galet. 

I morgon blir det fix i lägenheten. Det ska borras lite till (usch), beställas tavlor, planteras om växter och sånt. Längtar efter att det blir så varmt att vi kan använda balkongen. Måste börja inreda den snart också. Tänker mig en soffa av något slag och ljusslingor och MASSOR av växter. mmmm

18.03.2017 kl. 21:55

Mycket på gång

 photo 2017-03-04 03.47.17 1_zpsi6oiiusy.jpg

En liten titt på vardagsrummet som det ser ut just nu. 

Det mesta börjar komma på plats i lägenheten. Nu saknas bara tavlor och några hyllor och sen är allt klart. Ska bli o-t-r-o-l-i-g-t skönt när det inte finns något mer att göra. Då vi kan sätta oss i soffan med gott samvete och bara njuta. 

Men det har inte varit det lättaste att hinna med allt på sistone. Jag jobbar väldigt mycket just nu, två lediga dagar på tio dagar känns inte helt okej med tanke på att jag borde skriva på kandin också i något skede (NU) men samtidigt behöver jag verkligen pengar. Kontot börjar vara tömt nu efter flytten och det stressar mig så mycket så att jobba känns ändå som rätt beslut just nu. Journalistikbranschen svämmar ju inte direkt över av jobb just nu så när jag erbjuds turer tar det emot väldigt mycket att tacka nej. 

I dag ska jag i alla fall ha möte med min handledare om kandin. Spännande. Är väldigt rädd att han kommer att såga teoridelen och be mig uppdatera hela den delen pga att min huvudkälla är för gammal. En ny rapport har publicerats sedan jag skrev om den tidigare forskningen så jag misstänker att det blir en hel del extrajobb. Gulp. 

Men allt ska nog gå. Visst? 

Kika förresten in på Århundradets bokklubb lite senare i dag, det är min tur att skriva och jag skriver om feministisk litteratru kvinnodagen till ära. 

05.03.2017 kl. 20:37

Rödbergsgatan del 2: Flyttkaos

 photo 2017-02-22 10.04.02 1_zpsseukprym.jpg

 photo 2017-02-21 12.01.34 2_zpsxpoezlr6.jpg

 photo 2017-02-21 12.03.20 1_zpsahh2kegn.jpg

En liten uppdatering om lägenheten: vi flyttade i lördags med hjälp av Linda och Kristian (tacktacktack). Det var sjukt intensivt men gick smidigt. Gamla lägenheten är städad och i dag ska jag lämna in nycklarna till Hoas. Det kändes en aning vemodigt att stänga dörren till lägenheten i Arabia. Men också väldigt skönt. Det var en lägenhet som så tydligt representerade studietiden. Nu har Oliver en fast anställning och jag jobbar så mycket jag hinner vid sidan av de sista studierna. Jag ska förstås fortsätta studera i höst (hoppas jag) men jag kommer att jobba så mycket jag kan under tiden.

I alla fall. Nu har vi börjat få lite mer ordning i lägenheten men vi har fortfarande en stor mängd kassar att packa upp och möbler att skruva ihop, vilket inte har varit så lätt när vi båda jobbat. Men i dag är jag ledig och ska packa upp kläder och handla och sånt. Sen ska vi köpa tv i kväll. Tänk att vi aldrig har haft en tv förrän nu. Kommer att bli så fint att kunna slänga sig i soffan (världens skönaste) med en tekopp och se på netflix från en stor skärm för en gångs skull. 

Det jag märker är dock att lägenheten är så stor så vi kommer nog att behöva dela upp sovrummet på något sätt för att få det mysigt. Funderar på att sätta upp en gardinstång i taket och ha tunna vita gardiner som går att avgränsa rummet med. Hmm. Det måste jag fundera mer på. Kanske blir lättare att tänka sig hur det ka se ut när jag fått bort lite kassar från golvet. Tillbaka till uppackandet. 

22.02.2017 kl. 10:46

Rödbergsgatan del 1: Nytt golv och vita väggar

 photo P2110423_zpsgyx4c8rn.jpg

 photo P2110395_zps2jnrhrz0.jpg

I helgen började vi renovera lägenheten! På lördag förmiddag gick jag genom Koffparken till Rödbergsgatan 21 och möttes av ett flitigt gäng som precis hade börjat måla. Jag behöver så mycket tid att komma igång på morgonen (pga mina hudproblem) så jag fick göra mig färdig i lugn och ro medan mamma, Peter och Oliver shoppade loss på K-rauta, städade och sånt. 

Lägenheten är sjukt smutsig. Det är som om ingen har städat på flera år. Damm överallt och kladdiga dörrar. Som tur har mäklaren lovat att en städfirma ska städa lägenheten innan vi flyttar in på lördag. 

Vi städade i alla fall en del och målade några väggar, så det ser redan mycket bätte ut. 

Vardagsrummet och sovrummet är i helt bra skick. Badrummet behöver en rejäl rengöring och köket behövde verkligen ett ansiktslyft.

 photo P2110398_zpsvwi6uxok.jpg

Köket före golvbytet. Här ser man den fula mattan och de nymålade väggarna. 

 photo P2120431_zpsyxahowvj.jpg

Och tadaa! Efter några timmar av sågande och mätande hade vi (okej mest Peter) åstadkommit det här fantastiskt fina golvet. Det är vinylgolv, så det kan inte svälla, alltså perfekt för köksutrymmen. Och visst ser det ut som trä? Det känns som trä också. Väldigt nöjda är vi. 

 photo P2120434_zpsj3c3caxz.jpg

I köket ska vi ännu byta handtag på köksskåpen och måla köksskåpen invändigt. Men det får bli efter städningen.

14.02.2017 kl. 18:00