Åbo och minnen från en annan tid

 photo Untitled-1_zpsfjynz9fu.jpg

Sandra och jag, 2010-2013

I tisdags gjorde jag och nordisk litteratur-gänget en utflykt till Åbo. Vi skulle på föreläsning om Tove Jansson och muminologi. Jag hade sovit dåligt, som vanligt, så efter att jag ätit gröt i bussen (tycker det är fantastiskt underhållande att se alla arga kommentarer om antiinflammatoriska smoothies och grötbilder så jag fortsätter provocera hehe) sov jag hela vägen till Åbo fast jag egentligen tänkte läsa.

Föreläsningen var intressant, men det kändes kanske lite onödigt att sätta fyra timmar på buss-sittande för en en och en halv timme lång föreläsning. Som tur hade jag planerat in en träff med min gamla vän Sandra efter föreläsningen.

Det var länge sen vi träffades. Ett och ett halvt år sen. Vi var väldigt bra vänner tidigare när vi bodde i Vörå så det var härligt att träffas igen. Vi åt mat och pratade om vad vi har hållit på med sedan sist vi sågs. Det var skrattretande när vi skulle börja berätta om allt, hur gör man det? Hur summerar man ett och ett halvt år? Det var ganska omöjligt men vi skrapade i alla fall på ytan. Och lite under också.

Vi pratade också om sjuka skönhetsideal, om hur svårt det är att växa upp och hur mycket stabilare personer vi (jag) är i dag. Det var riktigt skönt att kunna träffas och skratta lite åt hur mycket dumma saker vi har gjort. Vi har ju känt varandra under en så jobbig tid, högstadiet och gymnasiet, då man försöker lista ut vem man är och vem man vill vara och låt oss säga att det inte alltid har varit lätt.

Sedan tisdagen har en del minnen fladdrat förbi i huvudet. Det här är lite av vad jag minns.

Jag minns när vi drack lonkero i taxin på vägen till Solf, när vi hand i hand gick fram till de där två killarna i rutiga skjortor och frågade om de ville dansa. Hur vi sneglade på varandra medan deras händer vilade på våra höfter.

Jag minns när jag satt i hennes lägenhet och grät en hel dag medan det blev kallare och kallare utanför. Hur hon lagade köttbullar och försökte tvinga ner lite mat i mig. Hur jag inte fick ner en enda bit och hur hon med tunga oroliga steg följde mig till tåget.

Jag minns också hur vi skrattade tills magarna värkte. Hur vi analyserade meddelanden, hur vi sminkade oss tillsammans och ifrågasatte våra klädval femhundratusen gånger på en kväll.

Jag minns när vi drack vaniljsmakande sliskig vodka och dansade på konstiga klubbar i Helsingfors och när vi gick hem till min etta i Tölö i den iskalla vinternatten då alla spårvagnar och bussar slutat att gå. Hur vi sov tätt intill varandra i loftsängen och hur vi skrattade åt våra rufsiga hår och svarta ringar under ögonen när vi vaknade.

Jag minns också alla de gånger vi satt uppe och pratade i något mörkt rum någonstans i Vörå och delade med oss av våra jobbigaste känslor. Om familjen. Om hur vi kände oss otillräckliga. Hur vi lyssnade och pratade och försökte hjälpa.

Jag undrar vad du minns.

Malin Öhman
Publicerad 06.02.2016 kl. 16:05

Konstigt väder, motivation och mattips

 photo 2016-01-25 09.53.36 1_zps4kgvvgxi.jpg

 

Helsingforsvädret är skumt just nu. Ena dagen är det strålande sol, bara gator med knastrande grus under skorna och en gnutta vårkänsla i luften, andra dagen är det slaskväder så att man får leka gymnastiktimme i lågstadiet och hoppa längdhopp vid övergångsställena, tredje dagen är det vinterlandskap som möter en utanför dörren så att man får plumsa fram i nysnö på vägen till spårvagnen.

 

 photo 2016-02-01 03.09.38 1_zpshnpfndca.jpg

 

 photo 2016-02-01 12.21.41 1_zpsgqxwfidj.jpg

 

I måndags snabbläste jag Snorres Edda före seminariet. Jag får verkligen kämpa med alla mina krafter just nu för att vara det minsta intresserad av kurserna jag går. Jag går fyra grundkurser nu som jag har skjutit upp för länge (pga de låter torra, äldre finländsk litteratur liksom). En specialkurs går jag också, barnlitteratur. Hittills har jag inte hunnit läsa något men den låter lovande.

 

 photo 2016-02-03 02.56.59 1_zpsdzzu34jl.jpg

 

Och jag fortsätter med min morgonvana: gröt. Det här åt jag i morse: bovetegröt med boysenbär, blåbär, banan och lite mjölk. Ja det var fantastiskt.

 

 photo 2016-01-26 08.21.22 1_zpsypjbbkst.jpg

 

De senaste dagarna har varit så hektiska och fullproppade med program att vi har slarvat med matlagningen. Men det här lagade jag förra veckan: apelsinkyckling med ugnsrostade grönsaker och yoghurtsås. Också meget gott.

 

 photo 2016-01-29 09.55.15 1_zpsqhhcodii.jpg

 

Det här var också fantastiskt gott. Kokade (glutenfri) pasta, slängde den i en ugnsform med grönsaker, stekta laxstrimlor och matgädde + lite ost ovanpå. Gratinerade i 225 grader i cirka tjugo minuter. MMMmmMmm

Malin Öhman
Publicerad 04.02.2016 kl. 22:27

Klädutmaningen

 photo 2016-02-01 04.42.01 1_zpsyztlqyds.jpg

 

 photo 2016-02-01 04.42.00 1_zpse6vd5oke.jpg

 

 photo Untitled-1_zpsktidugdc.jpg

 

 photo 2016-02-01 04.41.58 1_zps0b82pekx.jpg

 

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?

Dubbla tights eller tights under jeansen, fodrade skor och mössa på huvudet. Jag köpte en fantastisk jacka i början av vintern som är mjuk och stor och varm och mysig.


Vad är din filosofi gällande kläder?

Min inställning till kläder har förändrats ganska rejält sedan jag var yngre. Då var det väldigt långt slit och släng som gällde, men jag är väldigt medveten om vad jag konsumerar nuförtiden.

Min stil har också förändrats massor. Från att bara ha använt kjol och klänning till att älska byxor, från sextiotalsmönster till en rätt så avskalad stil med mycket svart. Trivs väldigt bra för tillfället.

När jag köper kläder tänker jag alltid på när och var jag ska använda plagget så att jag inte köper något som bara kommer att hänga i garderoben. Jag skulle väldigt gärna köpa kläder av bättre kvalitet men jag har inte en ekonomisk situation som tillåter det. Jag kunde förstås köpa färre plagg av bättre kvalitet, men jag måste erkänna att jag älskar att gå in på monki, testa en tröja ur den nya kollektionen och ta med den hem. Jag älskar känslan av att få hem ett nytt plagg och testa hur det ser ut med resten av garderboen. 

Senast i dag satt jag och använde noppmaskinen på några stickade tröjor. Det är något jag är bra på - att ta hand om mina kläder så att de håller längre. Jag har en hel hög med byxor och kjolar som jag älskar som har blivit för stora. De ska jag sy om så att jag kan fortsätta använda dem.


Vad har du på dig på bilden?

Ett par fantastiska vida byxor från Monki, en blus från Zara som jag fick av mamma när hon var här på besök, ett par skor i läder som är fodrade med lammull (<3) och så en svart långärmad tröja under blusen, eftersom blusen är urringad.


Hur piffar du upp din look?

Med läppstift. Alltid. Min favorit är mörklila läppstift. Med det känner jag mig genast fin.

Malin Öhman
Publicerad 03.02.2016 kl. 20:46

Biblioteksbekymmer, klädbilder och sitsångest

 photo 2016-01-29 01.33.37 1_zpsvlhslwh4.jpg

 

Hej från bibliotekets källare! Jag har gått omkring och letat efter en ledig plats där en kan se dagsljus i en evighet. Ni som har besökt universitetsbiblioteket förstår vad jag menar. På morgonen är det relativt lugnt på biblioteket så en kan i lugn och ro välja ut var en ska placera sin dator och strategiskt välja en plats som kommer att vara trevlig att sitta på i flera timmar. Men efter lunch är det kört. Då kan du glömma allt som heter val - då får du bara ta det som finns. Och i dag var det en plats på våning K3. Alltså i källaren där det är unket och ljusrörsbelysning.

I alla fall.

Förra veckan var stressig men i stort sett bra. Vi tar en titt.

 photo Untitled-4_zpshyvgqo6g.jpg

 

Jag har inte hakat på ratatas klädutmaning ännu (jag ska!) men här kommer lite mjukstart. Så här såg jag ut då jag gick på föreläsning i litteraturteori.

 photo Untitled-3_zpsr0du19gv.jpg *Ser intresserad ut* på föreläsningen och tar en smygselfie.

 photo Untitled-1_zpse3kpka3i.jpg

Tvingar en halvsovande Oliver att ta bilder av mig när jag kommer hem från skolan. Har inte märkt det innan men nu ser jag ju att skjortan ser stor ut??

 

 photo 2016-01-29 09.55.10 1_zps19itrq5r.jpg

 

Mer klädbilder. Via smutsig spegel. Jeans och randigt är aldrig fel.

 

 photo 2016-01-29 01.33.36 1_zpsc2iiyxwq.jpg

 

I fredags var mamma i stan på en snabbvisit. Vi hade stämt träff på eftermiddagen så i väntan på det satt jag i biblioteket, drack te och läste bokklubbsboken med väldigt sömniga ögon.

 

 photo 2016-01-29 04.48.42 1_zpsxdxzm8zw.jpg

 

Men sen var det dags att träffa min kära mor. Vi gick *på stan* och jag klämde på fina tröjor och blusar och byxor och kappor. Fick en blus (tack!) och bestämde mig för att spara ihop till en vårkappa.

Efter lite spatserande i armkrok längs Alexandersgatan satte vi oss ner på Robert's coffee. Det blev glass och iste för min del, mamma tog någon galen kaffedryck med vispgrädde. Vi var väldigt belåtna.

 

 photo 2016-01-29 04.48.41 2_zpsbqabgzo1.jpg

 

Belåten och småstressad. Jag skulle egentligen haft lust att sitta och prata med mamma i flera timmar men jag var tvungen att rusa hem. Jag skulle nämligen på glittersits på kvällen.

 

 photo 2016-01-30 09.50.17 1_zpsf9xnbsve.jpg

Vad ska jag säga? Jag satt hela kvällen och ojade och suckade och himlade med ögonen. Jag är för gammal för sits. Vilket kanske är bra? Jag har gått på en del sitsar under min studietid och jag brukar alltid ha roligt. Det här var första sitsen jag inte drack alkohol och jag tror tyvärr att det skulle ha behövts både snaps vin punsch och lonkero för att få den här sitsen att glittra. Det var dåliga skämt, konstiga program och ja... tråkigt helt enkelt. Folk verkade ha roligt men jag och Milli satt mest och väntade på efterfesten.

 photo 1_zps8b1mdbfi.jpg

Tyvärr blev efterfesten inte mycket roligare. Jag var glittrig och peppad att dansa men någon gick hela tiden och ändrade i Spotifys kölista så att mina köade låtar aldrig spelades. En Justin Bieber-låt fick jag dansa till. Resten av kvällen spelades finsk pop.

Jag tänker ändå att det kanske är bäst så. Jag hade min sitstid och den var fabulös. Nu är den slut och jag går vidare. Herregud om några månader är jag färdig journalist.

Malin Öhman
Publicerad 01.02.2016 kl. 13:28

Det stora grötinlägget

 photo frukost3_zpswrfe0tvq.jpg

Flinggröt med hallonsmak, toppat med blåbär, banan och chiafrön. // Kanelgröt på helt bovete med vaniljsås och blåbär.

 

Emily skrev om att hon inte riktigt vet hur hon ska få till bovetegröten, så att den smakar mer. För dem som följer mig på Instagram är det ingen nyhet att jag äter bovetegröt varje morgon. Jag älskar bovetegröt, inte bara för att det är gott utan för att min gröt alltid gör sig bra på bild.

Jag, liksom Emily, tyckte att gröten var rätt så maklös till en början men efter ett par experiment och stora mängder bär har morgongröten blivit bästa stunden på dagen.

 

 photo frukost1_zpsxi9dacpe.jpg

Hallon-svartvinbärsgröt på helt bovete med vaniljsås, blåbär och frusna hallon. // Blåbärsgröt (helt bovete) med banan, hallon och blåbär. // Flinggröt kokad med banan och blåbär med blåbär och hallon-chiasylt ovanpå. // Blåbär-kardemummagröt på flingor toppat med äppel och kanel.

 

Många brukar fråga om jag inte tröttnar på at äta gröt varje dag. NEJ! Det är det bästa jag vet. Mycket godare än bröd eller yoghurt och dessutom är boevete mycket hälsosammare. Och! Ingen gröt är den andra lik. Jag äter en ny gröt varje dag eftersom jag inte är så noga med mängder utan slänger i allt i kastrullen och testar mig fram. Gott blir det alltid.

För det mesta äter jag gröt kokad på helt bovete. Det är som jag har förstått det nyttigare än boveteflingor, men flinggröt har den fördelen att den inte behöver blötläggas före. Helt bovete behöver blötläggas före det kokas eftersom att det finns ett ämne i fröna som fungerar negativt på matsmältningen. Jag brukar blötlägga dem över natten. Då bildas gelé runt fröna som jag sköljer bort i hett vatten.

Sen är det bara att koka! Blötlägger man bovetet behöver man inte koka lika länge heller = längre tid att sova.

 

 photo frukost2_zpsszstsued.jpg

Kanelgröt på helt bovete med lingon, banan och chiafrön. // Hel bovetegröt kokad med en banan och vaniljpulver, toppad med lingon, blåbär, chiafrön och mjölk. // Hallongröt med lingon, blåbär och chiafrön. // Kardemummasmakande gröt med blåbär och banan.

 

Jag brukar ofta koka bovete med linfrön, pumpafrön och solrosfrön för att få lite tuggmotstånd. Och så brukar jag hälla på lite mjölk, få jag tycker bättre om lite lösare gröt.

Så mitt tips är att ösa på med bär, vaniljpulver, lite honung, banan, äppelmos... vad som helst som man tycker är gott egentligen. Kakao kanske också skulle bli gott? Tror jag ska testa banan-kakaogröt i morgon.

Malin Öhman
Publicerad 31.01.2016 kl. 21:29

Influensaveckan

Hej kompisar. Jag har haft en helvetesvecka. Jag vaknade på måndag morgon med tungt att andas. Jag har astma, så jag antog att jag a) var allergisk mot något eller b) reagerade på torr inomhusluft. Så jag fixade mig, åt min morgongröt och åkte iväg till skolan. Det var nämligen dags för kursstart och jag var hur pepp som helst.

 

 

 

 

 

 

 

Sen kom jag hem och var... inte lika pepp. En sån sjuk hosta har jag aldrig varit med om. Det värkte i lungorna och varje gång jag måste säga "hej jag heter Malin och studerar journalistik för sista året och det här är mitt biämne" följde en hostattack. Det var omöjligt att prata. Att vara utomhus var ännu värre.

Men jag kunde ju inte vara hemma från skolan, då den äntligen hade börjat igen och jag för en gångs skull ville sitta på föreläsningar. Så jag köpte tulpaner och bestämde mig för att orka med den här veckan. Hostattacker eller inte.

Jag drack kopiösa mängder ingefärste och åt gröt och grönkålssmoothies. Men ingefäran hjälpte inte så jag måste ge mig och ta hostmedicin till hjälp.

 

2016-01-22 01.26.02 1

 

2016-01-24 12.05.07 1

 

Untitled-1

 

3

 

10

 

På tisdagen fick vi besök av min pappa som var i stan i några dagar så jag lagade kycklinggryta till middag och vi satt och pratade i flera timmar. Eller ja, jag sa en mening och hostade sen i en minut. När pappa åkt hem hostade jag så mycket att jag till slut kräktes. Men till skolan gick jag nästa dag. Hur dum får man vara? Jag hatar att jag inte stannade hemma och sov. Efter onsdagens skola gav jag upp totalt. Jag orkade inte mer. Efter det låg jag i sängen i flera dagar och gjorde i stort sett ingenting. Oliver handlade och fixade allt och jag bara hostade och sov och netflixade. Och hade ångest såklart. Ångest för att kandins analys ska gås igenom på fredag och jag har inte skrivit ett ord på analysen ännu.

 

6

 

Som tur har jag haft ypperligt sällskap i sjuksängen. Fantis, Morgan och Nasse har varit kramvänliga då jag inte har kunnat krama Oliver (pga vill inte att han ska bli sjuk) och i helg har också Oliver haft sovmorgon. Hur härligt som helst.

 

4

 

I dag har jag orkat läsa dikter och göra finskaläxan så att jag vågar mig på föreläsningar i morgon. Hostan börjar äntligen lugna ner sig lite så jag ska ge det ett försök. Går det dåligt vet ni var ni hittar mig: nerbäddad i sängen såklart.

Malin Öhman
Publicerad 24.01.2016 kl. 21:51

Det är fest hos mig i kväll och hela världen är min

2016-01-18 01.06.43 1

I lördags var jag bjuden på fest till Jakob och Alexandra som förlovade sig på nyår (!!!). Klockan 19.15 plingade vi på dörren och blev insläppta i värmen.

Vi började med mingel, världens godaste muffins, glass, paj, bubbel... Ni fattar. En massa gott helt enkelt. Jag drack min alkoholfria skumpa och jag måste än en gång säga hur otroligt skönt det är att vara alkoholfri. Jag är mycket mer med än när jag dricker. Klar i huvudet så jag kan föra bättre konversationer, jag blir inte alls lika trött. Om ni funderar på att sluta dricka alkohol - testa.

 

5

Jag bar min bästa svarta klänning och nittiotalschoker och en massa lila läppstift. Kändes så rätt.

 

2016-01-17 02.21.44 2

Lite shameless posing innan vi gick vidare till kvarterspuben för att fortsätta festen.

 

2016-01-18 01.06.38 1

Sittdans och pet på örat.

 

4

Och en massa mys. Tror vi skålade för kärlek ca sjuttio gånger den här kvällen.

 

2016-01-18 01.06.40 1

 

2016-01-18 01.06.39 1

Älskar att se bilder som andra tagit då jag är glad på 98% av dem.

 

2016-01-18 01.06.41 1

 

2016-01-18 01.15.30 1

 

2

Efter många timmar med de här härliga människorna stängde puben och det var dags att gå hem. Eller ja, jag gled snarare hem. Mina skor var så hala att det var som att åka skridskor. I något skede försökte jag också rutscha ner för en backe men det var inte lika framgångsrikt.

Malin Öhman
Publicerad 19.01.2016 kl. 19:33

Veckosammanfattning

Förra veckan var en bra vecka.

2016-01-12 12.28.01 1

Den började med att jag traskade omkring i mina nya vinterskor som jag köpte billigt på rea. Spårvagnarna och bussarna gick som vanligt inte att lita på då det är snöyra i Helsingfors så det var bra med ett par rejäla skor som höll kylan ute.

 

2016-01-16 11.06.59 1

Jag åt goda frukostar, som vanligt. Här ser ni bovetegröt/kräm med bär och pumpafrön. Det finns inget bättre sätt att starta dagen på.

 

2016-01-14 12.01.45 1

På tisdag kväll satt jag hemma och var nervös. Jag skulle nämligen till Hbl på onsdag på frivillig praktik i tre dagar. Jag har aldrig jobbat med layout så för att kunna få inhopp där skulle jag få en inskolning i ett par dagar. Och det gick superbra.

 

2016-01-14 08.26.40 1

Bland annat det här fick jag göra. Ganska långsamt gick det väl nog men kul var det.

 

2016-01-18 01.06.43 2

Efter kvällsjobbet på onsdagen träffades Oliver, jag, Lina och Kevin på Llamas för lite drinkar. Vi var alla trötta men det var så härligt att få vara trötta tillsammans. Det är aldrig tråkigt med dem.

 

2016-01-18 01.06.44 1

Vi beställde en crazy drink för att den såg fin och god ut. Den var nasty. Söt och sliskig. Så Oliver fick dricka upp den. (hehe)

 

2016-01-14 08.22.31 1

Köpte världens bästa grej från Tiger också. Självhäftande griffellappar! Så bra för att planera veckan, vem som lagar mat, när vi handlar och vem som tvättar och sånt.

 

2016-01-17 02.21.40 1

På lördag åkte vi in till stan. Jag försöker att hålla mig borta från kläder nu men Oliver hittade en ny skjorta och tröja. Jag har gått lite bananas på shoppingfronten den senaste tiden, vilket inte är bra. Men till mitt försvar kan jag säga att allt i min garderob ser ut som tält på mig nuförtiden. Och då känner jag att det är okej att köpa nya byxor och tröjor som inte döljer att jag gått ner i vikt. Men nu får det vara nog.

 

2016-01-17 02.21.42 1

Efter att ha gått på stan ett tag bjöd Oliver mig på pizza. Och inte vilken pizza som helst. Det var en av de godaste pizzorna jag ätit.

 

2016-01-16 02.46.29 2

Fint ljus var det i restaurangen också.

På kvällen var det dags för fest hos Jakob och Alexandra, men det ska jag berätta mer om senare.

 

2016-01-17 02.18.10 2

Söndagen bjöd på fint väder.

 

2016-01-17 02.18.10 1

Vi vaknade relativt tidigt och gick till spårvagnen.

 

2016-01-17 02.18.11 1

 

2016-01-17 02.18.13 1

Vi skulle nämligen bruncha! Det blev brunch på Café Köket den här gången.

 

2016-01-17 02.18.12 1

(oj suddig bild) Brunchen var okej, men inget mer. Tyvärr. Dylan i Arabia vinner definitivt i matväg men utrymmet i Köket är mycket mer tilltalande. Men i det här fallet skulle jag nog gå på maten och inte lokalen i val av brunchställe.

Det var den veckan. I dag är det måndag och jag ska springa iväg på föreläsning om två minuter. Nordens litteratur före 1870. Låter måttligt intresant. Men jag har nya fina häften och pennor för att fira skolstarten så det ska nog gå.

Malin Öhman
Publicerad 18.01.2016 kl. 13:20

Gryta med kyckling och butternutsquash

2015-09-04 06.56.55 1

Som ni vet har jag lagt om min kost en del sen i somras. Mindre mjölkprodukter, med grönsaker, mer fisk, mindre rött kött, mycket mer ekologiskt. Mer lagat från grunden med bra råvaror helt enkelt, för att vara säker på vad som finns i maten så att inga onödiga tillsatser som citronsyra smyger sig in. Och eftersom jag har leverproblem så äter jag basisk mat som inte är så påfrestande för kroppen.

Den här grytan är underbart god och återkommande i våra matlistor.

 

Ingredienser

Kycklingstrimlor, naturell

Butternutsquash

Moror

Lök

Zucchini

Buljongtärning, ekologisk örtbuljong

Salt, peppar, timjan

Färsk basilika

Pumpafrön

En liten skvätt matlagningsgrädde för krämighet

 

Gör så här

Hacka grönsakerna.

Stek löken lätt i en gryta. Koka upp butternutsquash, morot och lök i vatten (ca 4-5 dl) tillsammans med en buljongtärning.

Bryn kycklingen i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Tillsätt i grytan.

När butternutsquashen nästan är mjuk - tillsätt zucchinin.

Tillsätt kryddorna, hackad basilika, pumpafrön och grädden.

Häll eventuellt på mer vatten och låt grytan koka på svag värme i ungefär femton minuter till. Eller så länge du vill, ju längre grytan kokar desto mer sönderkokt blir squashen. Jag gillar när bitarna inte har fallit sönder så mycket. Smaka av och servera med knäckebröd.

Malin Öhman
Publicerad 11.01.2016 kl. 13:56

Middag och snölandskap

2016-01-09 02.28.36 1

I fredags kom de här två nyförlovade på middag till oss. Jag hade inte sett dem sedan innan jul så det fanns hundra saker att prata om.

2016-01-09 02.28.39 1

Här är Alexandra och Oliver mitt uppe i en vem är jag-lek. Älskar den leken. Speciellt när alla börjar skratta så mycket att en har glömt bort vad en redan har frågat.

2016-01-09 02.28.42 1

Jag smuttade på ett litet glas rosévin men det fick jag sluta med nästan direkt då jag blev torr och röd i ansiktet. Det blev mineralvatten och apelsinjuice resten av kvällen, inte mig emot!

2016-01-09 02.28.44 1

Det här bjöd vi på. Butternut squash- och zucchinirisotto. Det var så gott att jag måste ta två portioner. Om jag får säga det själv. Bara att koka vanlig risotto (med mycket vin mmm) tillsammans med grönsakerna. Simpelt men gudomligt gott om en låter det ta tid och inte stormkoka någon gång utan bara sjuda. Då blir risotton krämig och mjuk men ändå med ett tuggmotstånd.

2016-01-10 10.04.32 1

I går var det fint ute och för omväxlings skull inte iskallt. Det snöade massor och Oliver och jag blev som två barn när vi småsprang till Axel och Louise.

2016-01-10 10.04.33 2

2016-01-10 10.04.28 1

*försöker att inte blunda men det blåser snö i ögonen*

2016-01-10 10.04.26 1

Vi skulle på kattcafé till dem, de har nämligen blivit med kattunge. Nisse heter kissen, som jag tyvärr glömde att knäppa en bild av. Jag reagerade som tur väldigt lite på Nisse så vi kunde vara där länge.

Efter kaffe och te gick vi till affären för att handla middagsingredienser. Det blev pasta med rödbetor, bacon, spenat och fetaost.

Det var den helgen. I dag är det måndag och det är blåsigt och kallt så jag sitter hemma och försöker skriva på kandin. Nu kör vi.

Malin Öhman
Publicerad 11.01.2016 kl. 13:20

Malin Öhman 23 Helsingfors

Gillar böcker, att skriva, matlagning, inredning, biobesök, att bokklubba, att spela piano, långa pratstunder och att sörpla på te med pepparmintsmak. 

Jag studerar journalistik och litteratur och jobbar som layoutjournalist. 

I den här bloggen delar jag med mig av färgklickarna i min vardag. 

malinohman1@gmail.com