Chiapudding gånger två

Publicerad 06.08.2017 kl. 14:30

 

Chiapudding är LIVET om ni inte redan visste det. Jag är självutnämnd queen of chiapuddingen och tänker därför dela med mig av mina bästa knep för en perfekt chiapudding.

Det viktigaste är att få till rätt konsistens. En för tjock chiapudding är inte gott. Den måste vara lagom lös och här gäller det att prova sig fram. Jag brukar vanligtvis variera och ibland använda kokosmjölk och hirsmjölk eller ibland bara hirsmjölk. Med bara hirsmjölk (eller annan växtbaserad mjölk med vattenkonsistens) krävs det lite mer chiafrön än med kokosmjölk. Använder en bara kokosmjölk blir det lätt för tjockt, därför blandar jag ofta ut med lite hirsmjölk eller vatten. 

Och det roligaste är ju att testa alla möjliga smakkombinationer och låta fantasin flöda. I den första chiapuddingen har jag gjort en chiapudding på kokosmjölk, lite hirsmjölk och gurkmeja + vaniljpulver. Sen ett lager mosad banan och litelite salt (=bäst) sen ett lager hirsmjölkbaserad chiapudding med chokladsmak och en dadel i. SÅ gott. 

Den andra chiapuddingen består av kokos- och hirsmjölkbaserad chiapudding med mixad banan och blåbär och lite äppel ovanpå. 

Min största obsession just nu är ett lager brownieblandning (mixa lite leftover gröt, t.ex. gjord på boveteflingor, med några dadlar och kakaopulver) ett lager mosad banan och ett lager chiapudding. Äter det här varje dag och kan. inte. sluta. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Malin Öhman 23 Helsingfors

Journalist och litteraturstudent

Läser, skriver, lagar sjukt god mat, puffar kuddar, bokklubbar, spelar piano, pratar för mycket, badar för ofta och dricker en liter te per dag.

I den här bloggen delar jag med mig av färgklickarna i min vardag. 

malinohman1@gmail.com