Tallinn del två

Publicerad 04.08.2017 kl. 14:00

Tallinnresan var verkligen så bra på så många sätt. Det är så lätt att glömma bort varandra när vardagen snurrar på. Vi jobbar olika tider, kramas lite på kvällen och frågar "hur har din dag varit?" halvt sovande. Det märktes verkligen att vi behövde sitta ner utan Netflix, utan telefoner och datorer och bara prata. Vi hade massor att prata om och det var så roligt. Hade glömt hur sjukt roligt vi har det tillsammans. När vi gick hem från Gamla stan en kväll fick Oliver mig att skratta så mycket att jag kissade på mig. Bara lite då. Men ändå. 

Skulle jag bo i Tallinn skulle jag hänga på Kohvik August ca hela tiden. Väldigt tilltalande inredning, bra musik (om än lite väl mycket bas) och massor av gott på menyn. Jag tog en chiapudding med blåbär och passionsfrukt från deras all day breakfast-meny. Gott var det. Kanske lite väl stabbig chiapudding, jag är mer för en lösare pudding, men jag var ändå sjukt glad att det fanns chiapudding på menyn så det gjorde inte så mycket. 

För det mesta vandrade vi runt i gamla stan bland alla fina hus och kyrkor men vår på vår sista dag trotsade vi värmen och gick till Kalamaja för att äta på Kohvik Sesoon. Jag hade hört så mycket bra om det här stället men alltså jag blev ganska besviken på både Kalamaja och Sesoon. 

Till förrätt åt jag en kall grönsakssoppa med getostkräm. Getostkrämen var SÅ god och soppan var god, i alla fall de första tuggorna, efter ett tag smakade den tyvärr ganska mycket... gräs? Kändes mest konstigt att äta den kall också, tycker kalla soppor ska vara goda kalla, inte att de ska kännas som en varm soppa som bara har blivit kall i kylen. 

Två av fem toasts.

Till huvudrätt åt jag kyckling och sallad med paprikayoghurt. Bleh känner jag bara. Torr kyckling, det lilla kött jag lyckades skrapa åt mig. Yoghurten och salladen var det enda som smakade något och alltså varför i hela världen ska man äta en rå lök? rå? nej. Ganska besviken på den här rätten alltså. Två av fem toasts. 

Oliver åt en kyckling- och mozzarellasallad och kycklingen var supertorr där också. Servitören verkade inte bry sig så mycket om det heller när vi påpekade torrheten. Han sa typ okej och gick tillbaka ut i köket. 

Jag lyckades ju ändå se relativt glad ut. Men jag tror att det hade varit smartare att ta någon annan huvudrätt, kanske fisk eller vegetariskt hade varit bättre? Kohvik Sesoon byter meny varje årstid och deras vårmeny såg mycket mer spännande ut. Den här gången var det ingen höjdare tyvärr, men i nästa inlägg ska jag berätta om den bästa restaurangen vi besökte i Tallinn. Därifrån gick vi definitivt inte besvikna. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver?

Malin Öhman 23 Helsingfors

Journalist och litteraturstudent

Läser, skriver, lagar sjukt god mat, puffar kuddar, bokklubbar, spelar piano, pratar för mycket, badar för ofta och dricker en liter te per dag.

I den här bloggen delar jag med mig av färgklickarna i min vardag. 

malinohman1@gmail.com