Raw vaniljglass, chokladglass och kolasås

Publicerad 21.09.2017 kl. 10:51

Ett blogginlägg kommer lastat med utsökt raw glass. Släng ihop en sats nu på direkten. Ni kommer tacka mig.

Bananglass går att variera i oändlighet och jag brukar vanligtvis bara mixa fryst banan med blåbär eller lite kakao men till en middag Oliver och jag ordnade i måndags ville vi lyxa till det lite och vi ville bjuda på äppelpaj med vaniljglass, men är man vegan (och dessutom inte äter soja eller socker vilket finns i de veganska glassarna i frysdisken) får man hitta på andra lösningar.

 

Vaniljglass 

Fyra bananer, mogna, skivade och frysta

2 deciliter kokosmjölk

En vaniljstång

Mixa de frysta bananerna med kokosmjölken och blanda i vaniljen. Hur fast glassen blir i mixningsskedet beror på hur fryst bananen är. Min smet blev ganska rinnig så jag fryste in den igen och det finns fortfarande kvar lite glass i frysen efter middagen.

 

Chokladglass

Det här är egentligen samma recept jag använder för att göra chokladmousse som jag skrivit om tidigare. 

Två mogna bananer

En halv avokado

Två dadlar

Tre matskedar kakao

Mixa allt till en jämn smet och frys in. 

 

Raw kolasås

10 färska dadlar

4 msk kokosmjölk

ca 1,5 dl vatten

1 krm salt

1 tsk vaniljpulver

Mixa dadlarna med kokosmjölk, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver?

Malin Öhman 23 Helsingfors

Journalist och litteraturstudent

Läser, skriver, lagar sjukt god mat, puffar kuddar, bokklubbar, spelar piano, pratar för mycket, badar för ofta och dricker en liter te per dag.

I den här bloggen delar jag med mig av färgklickarna i min vardag. 

malinohman1@gmail.com