En höstig middag en måndagskväll

04.10.2017 kl. 12:00

Nu mina kära vänner ska jag berätta hur man förgyller en trist måndag: Bjud in ett par vänner, köp en vinflaska och laga trerättersmiddag. Ät, prata och lek att det är helg. Det gjorde Oliver och jag för ett par veckor sedan. Vi bjöd in Axel och Louise och efter några timmar i köket var det bara att sätta sig ner och njuta. För det blev riktigt gott, om jag får säga det själv. Och det får jag ju. 

Kantarellpizzan blev not bäst på hela kvällen. Jag kan inte äta vegansk ost så jag äter fortfarande vanlig ost ibland. Pizza utan ost går ju inte. Jag har tyvärr inget recept på pizzabotten, jag gjorde en glutenfri deg utan recept och har glömt bort hur jag gjorde, men nästa gång jag slänger ihop en pizza ska jag komma ihåg att anteckna. Lovar. På pizzan har vi lagt buffelmozzarella, pecorino, stekta kantareller och ruccola. 

Den fick mycket väl godkänt av våra middagsgäster. 

Till huvudrätt blev det en grönsaksgryta som hade fått stå och puttra i flera timmar. 

Och efterrätten blev en ny favorit (och helt vegansk, glutenfri och sockerfri!): äppelpaj med vaniljglass och kolasås. Recept på glassen och såsen hittar ni här

Malin Öhman
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Den där grytan ser så HIMLA god ut! Får man fråga vad det är i den? Hälsn. en som har asdålig matlagninsfantasi
Anna08.10.17 kl. 20:42
Absolut! I grytan slängde jag i butternutpumpa, zucchini, morot, quinoa, 2 msk tomatpuré, 2 dl rött vin, grönsaksbuljong, lök, lite blomkål om jag minns rätt och lite svamp. Och lite kokosmjölk! Toppat med lite ruccola och gräslök :)
09.10.17 16:29
Tack! Låter alldeles underbart, måste prova något liknande :)
Anna10.10.17 kl. 12:25
Alltså blir hungrig bara jag tittar på det! NAM vad det var gott!!
Lollon16.10.17 kl. 21:38

 

Malin Öhman

Helsingfors

Lever och skriver 

kontakt: malinohman1@gmail.com