Om alkohol och hälsohets

07.02.2018 kl. 15:34

Jag fick en intressant kommentar och när jag började svara på den blev det så långt och jag märkte att jag hade en massa tankar om ämnet så jag skriver ett inlägg helt enkelt. 

Jag tyckte du nån gång berättat att du inte gillar att dricka alkohol. Har du ändrat dig? :)

När jag mådde som sämst slutade jag dricka alkohol och det var ett väldigt bra beslut. Jag drack inte alkohol på nästan två år och under den tiden lärde jag mig massor om mig själv. Till exempel blev jag mer bekväm i sociala situationer när jag inte hade något att gömma mig bakom på fester. 

Jag märkte också att jag inte gillar att vara full särskilt mycket, eller när folk omkring mig blir för fulla och oberäkneliga. Ibland tycker jag att det är kul. Ibland inte. 

Men nu när jag har börjat må bättre har jag igen omvärderat mycket i mitt liv och jag tycker att det är roligt att testa sådant jag undvikit för att se hur min kropp reagerar. Jag tål plötsligt mycket mer och det är sjukt befriande att inte vara så bunden och ha så många regler när det kommer till min diet. Alkoholen är något jag testat på sistone och jag är extremt lättpåverkad nu och blir därför lätt lite för full av små mängder. Och jag vet inte om jag gillar det eller inte. Hittills har det varit kul i alla fall.

Jag gillar att inte behöva tänka så mycket och vara så medveten om allt hela tiden. Speciellt om vi går ut och dansar så kan det vara skönt att vara lite avtrubbad då det finns många inte så fräscha aspekter av en utekväll i Helsingfors. Men jag gillar inte att må dåligt och ha huvudvärk dagen efter. Det känns som att en hel dag slösas bort. Min hud mår inte jättebra heller av alkoholen, så jag brukar få ångest av att jag varit ohälsosam och den känslan är jobbig. 

Och jag gillar inte hur stark alkoholkulturen är överlag. Att det alltid ska drickas vin och att en del inte kan släppa loss utan att dricka. Det tycker jag är sorgligt. 

Men nu till min poäng. Nuförtiden finns det så mycket hets från alla håll och kanter om hur du ska äta för att vara hälsosam och instagram kryllar av perfekta kroppar och sallader och rawfood och det blir lätt för mycket. Jag var tvungen att äta bra och ta hand om mig för min hälsas skull och det ska jag fortsätta med såklart, det har ju blivit en naturlig del av min livsstil, men jag tänker inte ha nolltolerans mot något. Det blir för hetsigt för mig. Så just nu testar jag mig fram och försöker komma fram till vad jag gillar och vad jag mår bra av. Och just nu gillar jag att vara lite full ibland. 

Malin Öhman
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
❤❤❤❤❤❤
p07.02.18 kl. 18:02
intressant svar!
Frågeställaren07.02.18 kl. 19:56