Grönsakslasagne

18.02.2018 kl. 18:00

För flera månader sedan utlovade jag ett recept på min bästa lasagne och nu har jag äntligen fotograferat processen så att ni också ska få äta det här goda. Den är inte vegansk, då jag inte kan äta vegansk ost, men det blir säkert lika bra med någon sorts växtbaserad ost om man vill ha en helt vegansk lasagne. 

Börja med att steka lök och riven butternutpumpa (ca en halv) i en stekpanna. Tillsätt en deciliter linser, en buljongtärning och en förpackning krossad tomat. 

Tillsätt en morot, paprika och kryddor. Jag brukar använda rökt paprikapulver, salt, peppar, timjan och basilika. 

Låt såsen puttra ca fem minuter och tillsätt champinjon. Låt koka lite till och smaka av. Första såsen klar! 

Över till ostsåsen. Ta två deciliter grädde, jag använder risgrädde, och smula i 100 gram fetaost och rör om tills den smälter. I med lite salt, peppar, timjan och basilika här också.

Börja med ett lager av tomat-linssåsen i botten av en ugnsform, lägg på ett lager hyvlade zucchiniskivor och ett lager ostsås på det. Sen ett lager tomat-linssås igen, ett lager zucchini och tll slut ostsås ovanpå. Strö lite parmesan på om du gillar parmesan, annars funkar det bra med bara ostsåsen också. Tjoff in i ugnen i ca 15-20 minuter på 225 grader. 

Och så var det klart! Jag brukar låta lasagnen stå ett tag och svalna, annars är den så rinnig. Dagen efter är den p-e-r-f-e-k-t. 

Malin Öhman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

Malin Öhman

kontakt: malinohman1@gmail.com