Badsalt

20.02.2018 kl. 12:00

Jag älskar att bada. Det är min tid då jag får vara för mig själv och bara andas och ta det lugnt. Jag brukar använda ett svindyrt badkoncentrat som ska göra huden mer basisk men nu har jag gjort ett eget badsalt och effekten är exakt samma som tidigare. Huden blir len och återfuktad. 

För det här badsaltet använde jag 2 dl epsomsalt, 2 dl bikarbonat, 1 dl grovt oraffinerat havssalt och ca 10 droppar 100% eterisk teträolja. Det är bara att blanda allt och förvara i en tätslutande burk. Jag använder ungefär en deciliter badsalt per bad. Mycket billigare än färdiga badsaltblandningar och minst lika effektivt. Älskar doften av teträolja men tänker testa lavendel eller kanel nästa gång för att få lite variation. 

Malin Öhman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

Malin Öhman

kontakt: malinohman1@gmail.com