Om inte annat så är det ett intressant skede av livet

22.02.2018 kl. 14:38

Det känns som att dagarna släpar benen efter sig. Som om de aldrig vill gå och lägga sig. Jag blir rastlös redan klockan fem på eftermiddagen och längtar efter att få gå och lägga mig under täcket. Märker att min hjärna inte riktigt fungerar som den brukar. Det är svårare att skriva. Svårare att lyssna. Hjärnan är så upptagen med alla tankar att den blir seg och den är inte riktigt med, inte ens när jag yogar, vilket brukar vara den tiden då jag är totalt fokuserad på nuet. Nu är jag disträ till och med när jag står i Vrksasana. 

Alla frågar mig hur det är mellan oss nu, hur det är att bo tillsammans när vi ju har bestämt att vi ska ta en paus ifrån varandra. Och helt ärligt är det inte så jobbigt faktiskt. Inte medvetet jobbigt i alla fall. Jag känner mig relativt lugn för tillfället och vardagen flyter på precis som vanligt. Och jag känner hur vi båda har lutat oss tillbaka, slutat tvinga fram känslor för att bekräfta den andra. Men det är samtidigt som att en tredje person har flyttat in hos oss. Som går omkring och petar på oss lite nu som då, trycker på ömma punkter och som inte låter oss glömma allt det jobbiga vi står inför. Som hela tiden påminner om att det här kommer att få ett slut. Den här vardagen kommer försvinna. Som när jag spelade piano och sjöng, som vilken dag som helst, och Oliver såg så där ledsamt på mig och sa jag kommer sakna det där. 

Det är hela tiden där. Avslutet. Och ändå vet jag att det är början på något helt nytt som kommer bli så bra. Men fan vad ont det gör. 

När jag går på lägenhetsvisningar i Hertonäs i solsken och nybyggt hus som fortfarande doftar spånskivor och målarfärg är det helt omöjligt att föreställa en vardag där. I den där lilla lägenheten. 

Men i väntan på förändring fyller jag livet med roliga saker. Med jobb, med bokklubb, med att skriva, med luncher och promenader i februarisol som gör att jag måste ta av mig halsduken, med att boka en weekend i Stockholm med Louise och med att åka till Österbotten en långhelg och trängas med barn i tågvagnar.

Och! Den 6 mars ska min bokklubb ha releasefest för Möte med Märta Tikkanen hos Schildts & Söderströms! Jag blev klar med klippningen i början av februari och nu är det alltså dags för förhandsvisning. Här hittar ni evenemanget. Kom och skåla och säg hej vetja! 

Malin Öhman
Kommentarer (4)
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Malin baby dina blogginlägg just nu är så fina
Kaneli22.02.18 kl. 16:27
♡♡♡ Tack Kaneli!
23.02.18 09:43
Tänkte precis samma som Kaneli!
Jenna22.02.18 kl. 18:26
♡♡♡
23.02.18 09:43
Ser stela ut
Mamma26.02.18 kl. 23:52
:D
02.03.18 16:04
Hur kan man tycka att någons sas hjärtesorger är fina? :o
M02.03.18 kl. 08:29

 

Malin Öhman

kontakt: malinohman1@gmail.com