Månadens lista: februari

05.03.2018 kl. 20:44

Jag vet att det är sjukt tråkigt att läsa om hur "snabbt tiden går" men jag vet inte riktigt vart februari försvann? Hela februari var en daglig bergochdalbana mellan känslornas ytterligheter. Sorg och skuld och saknad, eufori och självständighet och hoppfullhet. Jag är helt matt när jag vänder blad i kalendern och börjar på en ny månad. 

 

» Månadens mat 

Måste väl ändå vara chokladmoussen som jag ätit flera gånger per vecka. Tröttnar aldrig.

» Månadens sinnesstämning

Om jag var förvirrad förra månaden tog sig känslan till en ny nivå för att sedan landa i någon sorts klarhet. Har varit mer destruktiv än på länge och dränkt sorger i alkohol och känt mig som världens mest patetiska människa som låg och kräktes och grät om vartannat klockan sex på morgonen i slutet av Axels 25-årsfest. Eh. let's not do that again.

» Månadens jobb 

Är det ett jobb att springa omkring på lägenhetsvisningar och försöka övertyga människor om vilken lugn och stabil person jag är och hur sjukt hög lön jag kommer att ha när jag är klar med studierna? Det känns som ett jobb i alla fall.

» En sak som gjorde mig glad 

När jag var hemma i Vörå och gick på morgonpromenad med Dolce över åkrarna och han satte sig ner och tittade ut på snön och lyfte upp tassarna för att han frös i trampdynorna. Eller när han följde efter mig en hel dag när han visste att jag skulle åka därifrån igen och väskan stod färdigt packad vid dörren. När han låg vid mina fötter och snarkade medan jag satt och skrev. 

» Månadens film

Det måste nog vara Coco. Den var så bra. Så fint att Disney tar upp ett så allvarligt tema som döden och ändå lyckas göra det på ett så fint sätt, som också vuxna kan få mycket glädje av. Hela biosalongen satt och torkade bort tårar mot slutet av filmen. 

» Månadens läsning

Jag har fortfarande inte läst klart Call me by your name (vill inte att den ska ta slut) men jag har börjat läsa Välkommen till Amerika av Linda Boström Knausgård. Kände att jag ville finnas i hennes språk lite till efter Helioskatastrofen

» Månadens musik 

Har lyssnat sönder Den lila grusvägen vid Río Genil efter att Flora tipsade om den. Herregud vad den satte sig i hjärtat på mig. 

» Månadens serie 

Bron! Och Bonusfamiljen! Hur BRA är inte den här serien och varför har ingen pratat om den tidigare? 

» Månadens roligaste

Att Louise och jag bokade en weekend i Stockholm i april! Att jag gick på kaffe med Rebecka och Niisi när jag var hemma i Österbotten och pratade ikapp livet. Tycker det är så fint att kunna hitta tillbaka till varandra. Att Oliver och jag har en fin vardag trots omständigheterna, är så glad för det.

 

Mars

Mars kommer bli en bra månad. Jag bara känner det! Vår! Sneakers! Sol! Smältande snö! Dropp från hustaken! Ja ja ja!

☽ Jag hoppas att jag till slut ska hitta den där lägenheten som känns bra i magen, att jag ska veta när jag hittar rätt.

☽ Jag börjar jobba igen i mars vilket blir skönt. Skönt att få extra pengar, men jobbigt att hinna med skolan och jobb och lägenhetsjakt. Kan bli lite pussligt.

☽ I dag är också första dagen på Medical Mediums 28 day cleanse som jag ska köra. Har aldrig gjort det förr och kommer nog att vara ganska försiktig i början för att se hur jag reagerar men är så taggad nu på att vräka i mig all frukt jag handlat hem. Det är alltså en raw food månad då man bara äter råa frukter och grönsaker. Ska tumma lite på det med dock med lite rostade grönsaker och soppor ibland. Uppdaterar er såklart med hur det går!

☽ Märtafesten i morgon! Ser fram emot det. 

☽ Ska ut och dansa och leka att jag inte har några bekymmer.

☽ Ska börja gå en kurs i danska! Känns på tiden att jag lär mig att räkna på danska nu efter att ha lekt att jag kan prata danska sedan jag såg en dansk musikal när jag gick i lågstadiet.

Malin Öhman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

Malin Öhman

kontakt: malinohman1@gmail.com