Och sen: juninatten

07.06.2018 kl. 12:00

 

 

 

 

 

 

En kväll när körsbärsträden precis slagit ut och jag ännu kunde räkna vårens parkhäng på mina fingrar träffade jag Evelina och Louise vid Tokoistranden för lite catch-up och avskedshäng för Evelina som åkte till Österbotten över sommaren. Tänk att det fanns en tid då jag också åkte hem över sommaren. Då Oliver och jag bodde i lägenheter vi inte tyckte om i Vasa och jag var stressad för reporterjobbet på Vasabladet men då jag också satt på Laituri i timmar och drack iste och då jag cyklade till Gustavsborg efter jobbet och badade. Det är en evighet sen.

Just den här kvällen låg vi i gräset tills det blev alldeles kallt och fuktigt under oss. Vi pratade om relationer och framtidsångest och - iver medan Evelina duckade för alla måsar som försökte stjäla hennes pizzabit. Jag visade min senaste match på Tinder och skickade iväg ett meddelande fast jag egentligen tänkte att han är för cool för mig. Och kanske inte alls min typ. Och att det knappast skulle leda någonstans. Men jag försöker våga lite mer. Inte bara vänta ut saker utan ta kontroll och faktiskt göra det jag vill. Ta saken i egna händer. Och vart vill jag ens att det ska leda egentligen?

Två veckor senare när körsbärsträden blommat ut och syrendoften mättats av möttes vi på min gata. 

En natt i början av juni. 

Malin Öhman
Kommentarer (1)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Tycker så om ditt språk och ditt uttryck, det känns så milt men djärvt. Så fint att få följa med i vad som händer, dina texter har alltid en sån närvaro. Tror inte jag kommenterat på din blogg förr men ville säga det, den uppskattas!
linnea p.07.06.18 kl. 14:01
Det här måste vara den finaste kommentar jag fått. Tack Linnea. Glad att du läser!
10.06.18 15:22

 

Malin Öhman

kontakt: malinohman1@gmail.com